Matcha Rindou - 100g

Marukyu Koyamaen
  • Rok zberu 2024
  • Krajina pôvodu Japonsko
  • Druh čaju Matcha
Extra trieda zeleného japonského mletého čaju určeného do kuchyne na rôzne kulinárske špeciality. Je ideálny na vylepšenie širokej škály jed...
Viac informácií
  • Cena spolu: 39.00 € (s DPH)

Vyberte si množstvo

Extra trieda zeleného japonského mletého čaju určeného do kuchyne na rôzne kulinárske špeciality.

Je ideálny na vylepšenie širokej škály jedál. Jeho všestranný chuťový profil z neho robí vynikajúcu voľbu pre:

  • Pečivo: koláče, sušienky a pečivo.
  • Dezerty: Zmrzlina, pudingy a peny.
  • Pikantné jedlá: omáčky, marinády a dresingy.
  • Nápoje: Smoothie, koktaily a latté.

Túto matchu na varenie vyrába Marukyu Koyamaen, prestížny japonský výrobca čaju. Má vysokú kvalitu a výraznú chuť, vďaka čomu je skvelá pre rôzne kreatívne kulinárske aplikácie.

Príprava čaju na jeden nálev

  • Množstvo čaju 1 - 2 g
  • Množstvo vody 80 ml
  • Teplota vody 80 °C
  • Doba lúhovania Vyšľahajte metličkou na matchu - chasenom
  • Počet nálevov 1
  • Vlastnosť čaju silno povzbudzujúci

Matcha
Matcha je pravdepodobne jedným z najpopulárnejších produktov na svetovom trhu. Prvú vec, ktorú určite neprehliadnete po otvorení balenia čaju Matcha je jemne zomletý zelený čaj, ktorý vyzerá ako smaragdovo zelené práškové kakao.

Príprava čaju
Matcha
Pri príprave, sa práškový čaj nenecháva lúhovať v konvičke, ale vyšľahá sa do penivého nápoja, ktorý sa v zápetí vypije na tri dúšky.

Marukyu-Koyamen

V období Genroku (1688-1704), muž menom Kyujiro Koyama začal s pestovaním a produkciou čaju v Ogura, Uji. Jeho práca bola začiatkom toho, z čoho sa dnes stalo Marukyu-Koyamen. Behom nasledujúcich generácii sa kvalita čaju zvýšila vďaka vylepšeniam vo všetkých aspektoch od pestovania až po produkciu. Neskôr vznikla aj tradícia Ujicha. Štvrtá generácia začala obchodovať s čajom, a po ôsmu generáciu sa obchod rožšíril po celej krajine. Tento čaj sa stal veľmi váženým. V Japonsku je veľmi dobre známe, že Marukyu-Koyamaen si stojí za najvyšším kvalitatívnym štandardom.

Po generácie sú čaje pozorne skúmané a vyrábané skúsenými riaditeľmi. Cez opakované tréningy a vycibrovanie schopností a techník sa know-how, ako vyprodukovať a uchovať tie najlepšie čaje, neustále zlepšuje. Marokyu-Koyamaen sa radí medzi najpoprednejších výrobcov vynikajúcich čajov v Japonsku. Každým rokom, sa usporadúvajú sútaže v posudzovaní čajov od rôznych producentov. Po mnohé roky, Marukyu-Koyamaen získal za svoje čaje veľa prvých a ďaľších významných ocenení.Súčasný riaditeľ Motoharu Koyama zvíťazil dvakrát v majstrovstvách v rozpoznávaní čajov. Pričom druhýkrát získal plný počet bodov. Tento výkon je veľmi cenený a bol prvým v histórii tejto súťaže, ktorému sa to podarilo.