Kyoto Kabusecha Ujihikari Exclusive
-
Rok zberu 2025
-
Krajina pôvodu Japonsko
-
Druh čaju Zelený čaj
-
Cena spolu: od 13.00 € (s DPH)
„Ujihikari" (うじひかり / 宇治光) možno preložiť ako „svetlo z Uji".
Ide o významný, lokálne vyšľachtený čajový kultivar pochádzajúci priamo z oblasti Uji v prefektúre Kyoto.
Bol vybraný z miestnych uji odrôd a pôvodne niesol označenie Kyoken č. 170. Hoci nie je oficiálne registrovaný ako národný kultivar, Ujihikari si získal vysoké uznanie pre svoju výnimočnú kvalitu a charakteristickú arómu.
Listy Ujihikari sú jemné, tenké, zvlnené a mimoriadne vhodné na spracovanie tienistých čajov, ako sú Gyokuro, Tencha či mleté zelené čaje. Pri zatienenom pestovaní získavajú príťažlivú morskú arómu.
Kabusecha z tohto kultivaru prináša svetlý, jasne žiarivý nálev s bohatou, gyokuru podobnou umami chuťou a elegantnou vôňou.
Príprava čaju na viac nálevov
-
Množstvo čaju 5 g
-
Množstvo vody 200 ml
-
Teplota vody 70 - 80 °C
-
Doba lúhovania 60s, 20s, 120s
-
Počet nálevov 3
-
Vlastnosť čaju Stredne povzbudzujúci
Príprava čaju na jeden nálev
-
Množstvo čaju 5 g
-
Množstvo vody 0,5 l
-
Teplota vody 70 - 80 °C
-
Doba lúhovania 2 - 3 min.
-
Počet nálevov 1 max. 2
-
Vlastnosť čaju Stredne povzbudzujúci