Kyoto Kabusecha Ujihikari Exclusive

Ujihikari うじひかり
  • Rok zberu 2025
  • Krajina pôvodu Japonsko
  • Druh čaju Zelený čaj
„Ujihikari" (うじひかり / 宇治光) možno preložiť ako „svetlo z Uji". Ide o významný, lokálne vyšľachtený čajový kultivar pochádzajúci priam...
Viac informácií
  • Vyberte si hmotnosť balenia
  • Cena spolu: od 13.00 € (s DPH)

Vyberte si množstvo

„Ujihikari" (うじひかり / 宇治光) možno preložiť ako „svetlo z Uji".

Ide o významný, lokálne vyšľachtený čajový kultivar pochádzajúci priamo z oblasti Uji v prefektúre Kyoto.

Bol vybraný z miestnych uji odrôd a pôvodne niesol označenie Kyoken č. 170. Hoci nie je oficiálne registrovaný ako národný kultivar, Ujihikari si získal vysoké uznanie pre svoju výnimočnú kvalitu a charakteristickú arómu.

Listy Ujihikari sú jemné, tenké, zvlnené a mimoriadne vhodné na spracovanie tienistých čajov, ako sú Gyokuro, Tencha či mleté zelené čaje. Pri zatienenom pestovaní získavajú príťažlivú morskú arómu.

Kabusecha z tohto kultivaru prináša svetlý, jasne žiarivý nálev s bohatou, gyokuru podobnou umami chuťou a elegantnou vôňou.

Príprava čaju na viac nálevov

  • Množstvo čaju 5 g
  • Množstvo vody 200 ml
  • Teplota vody 70 - 80 °C
  • Doba lúhovania 60s, 20s, 120s
  • Počet nálevov 3
  • Vlastnosť čaju Stredne povzbudzujúci

Príprava čaju na jeden nálev

  • Množstvo čaju 5 g
  • Množstvo vody 0,5 l
  • Teplota vody 70 - 80 °C
  • Doba lúhovania 2 - 3 min.
  • Počet nálevov 1 max. 2
  • Vlastnosť čaju Stredne povzbudzujúci