Kagoshima Organic Gyokuro - Wakamushya

Kuradashi
  • Rok zberu 2024
  • Krajina pôvodu Japonsko
  • Druh čaju Zelený čaj
Prémiová trieda organicky pestovaného Gyokura z oblasti Kagoshima z kultivarov Yabukita a Okumidori. Čaj je produkovaný naším priateľom, pá...
Viac informácií
  • Vyberte si hmotnosť balenia
  • Cena spolu: od 14.50 € (s DPH)

Vyberte si množstvo

Prémiová trieda organicky pestovaného Gyokura z oblasti Kagoshima z kultivarov Yabukita a Okumidori.

Čaj je produkovaný naším priateľom, pánom Sakamotom, ktorý pestuje a vyrába výnimočné čaje organickým spôsobom už dlhé roky. Spolu vyrába štyri triedy gyokura, z ktorých Wakamushya zaberá druhú, "striebornú" priečku.

Toto gyokuro má skvelú, vyváženú chuť s plnou chuťou umami. Výborné, čerstvé gyokuro za dobrú cenu! Vhodná je aj tradičná, dlhá príprava 45°C vodou, ako aj kratšie zalievanie 60°C vodou.

"Kuradashi" Lístky japonských čajov bohatých na aminokyseliny nechávajú niektorí producenti pár mesiacov (niekedy až dva roky) od doby kedy boli zbierané dozrievať. Procesom starnutia sa v listoch odbúravajú určité zlúčeniny, ktoré pri konzumácii spôsobujú pocit trávnatosti a zvieravosti v ústach. Chuť takto odležaného čaju je lahodne zaguľatená a príjemne sladkastá.

Čaj je dostupný v obmedzenom množstve.

Príprava čaju na viac nálevov

  • Množstvo čaju 7 - 8 g
  • Množstvo vody 100 ml
  • Teplota vody 40 °C / 60 °C
  • Doba lúhovania 5min / 90s
  • Počet nálevov 1 - 2
  • Vlastnosť čaju silno povzbudzujúci

Príprava čaju na jeden nálev

  • Množstvo čaju 5 g
  • Množstvo vody 0,5 l
  • Teplota vody 70 - 80 °C
  • Doba lúhovania 2 - 3 min.
  • Počet nálevov 1 max. 2
  • Vlastnosť čaju silno povzbudzujúci