PROGRAM ČAJOVEJ ŠKOLY

BLOK 1 - od 9:00 do 10:30

  • úvod a oboznámenie sa s pojmom čaj
  • čaj z botanického hladiska
  • pôvod a rozšírenie čajovníka
  • oblasti pestovania čaju
  • čo ovplyvňuje kvalitu listu čajovníka
  • foto Čína, India a Nepál
  • ochutnávka zelených čajov (Čína, Japonsko)
  • diskusia + prestávka

BLOK 2 - Od 10:30 do 12:00

  • spracovanie, klasifikácia a príprava čaju
  • zavedanie, oxidácia, fermentácia
  • základné typy čajov
  • klasifikácia čajov podľa čínskeho systému
  • foto spracovanie - Meng Ding, Darjeeling
  • ochutnávka svetlých a tmavých oolongov (Čína, Taiwan)
  • diskusia

OBEDNÁ PRESTÁVKA 12:00 - 13:00

BLOK 3 - Od 13:00 do 15:30

  • ako správne pripraviť čaj
  • rôzne druhy prípravy čaju
  • čajové príslušenstvo z pohľadu rôznych krajín
  • foto - Čínske čajovne
  • ochutnávka - bielych a čiernych čajov (Čína, India)
  • diskusia + prestávka

BLOK 4 - Od 15:30 do 17:00

  • zdravotné účinky čaju
  • ochutnávka - čajov Pu Erh (Čína)
  • ochutnávka - čaju Matcha (Japonsko)
  • voľná diskusia a čajovanie
  • vyhlásenie víťaza kvízov, ktorý získa čajový darček
  • zhodnotenie kurzu a Vaše postrehy a nápady na zlepšenie
  • videa z ciest

Čajové kvízy a fotografie z čajových ciest

Jednotlivé časti prednášky budú doplnené krátkymi kvízmi a premietaním fotiek a videí z čajových ciest, plantáží a fabrík

Workshop príprava čajov

  • odhalenie nedostatkov pri príprave čaju
  • rady na lepšiu prípravu prebieha priebežne vo všetkých blokoch

Malé zmeny v programe sú vyhradené.