O produkte
ČAJOVÁ ŠKOLA PRE SUSHI BARY
špecializované školenie zamerané na japonské čaje
Houjicha, Genmaicha, Sencha, Gyokuro, Matcha
a ine japonské čajové špeciality (oolong, čieny čaj)
jednotlivé časti prednášky budú doplnené krátkymi kvízmi
a premietaním fotiek z čajových ciest, plantáží a fabrík
príprava čajov prebieha priebežne vo všetkých blokoch,
jej úlohou je odhaliť nedostaky pri príprave jednotlivých
japonských čajov
Program:
BLOK 1 - od 9:00 do 10:30
- úvod a oboznámenie sa s pojmom čaj
- čaj z botanického hladiska
- pôvod a rozšírenie čajovníka
- oblasti pestovania čaju
- zdravotné účinky čaju
- čo ovplyvňuje kvalitu listu čajovníka
- ochutnávka - zelených čajov Sencha
- diskusia + prestávka
BLOK 2 - Od 10:30 do 12:00
- spracovanie, klasifikácia a príprava čaju
- zavedanie, oxidácia, fermentácia
- základné typy čajov
- klasifikácia čajov podľa čínskeho systému
- ochutnávka - Gyokuro a Matcha
- diskusia
OBEDŇAJŠIA PRESTÁVKA 12:00 - 13:00
BLOK 3 - Od 13:00 do 15:30
- ako správne pripraviť čaj
- rôzne druhy prípravy čaju
- čajové príslušenstvo z pohľadu rôznych krajín
- ochutnávka - oolong, čierny čaj, houjicha, genmaicha
- voľná diskusia a čajovanie
malé zmeny v programe sú vyhradené
Veríme, že Vás plnohodnotný program zaujal a že spolu strávime príjemný deň.
S priateľským pozdravom
ČAJOVÝ DOM
PS:
fotky z predchádzajúcich čajových škôl.