O produkte
ČAJOVÁ ŠKOLA
Program:
BLOK 1 - od 9:00 do 10:30
- úvod a oboznámenie sa s pojmom čaj
- čaj z botanického hladiska
- pôvod a rozšírenie čajovníka
- oblasti pestovania čaju
- čo ovplyvňuje kvalitu listu čajovníka
- foto Čína, India a Nepál
- ochutnávka - zelený čaj - Čína / Japonsko
- diskusia + prestávka
BLOK 2 - Od 10:30 do 12:00
- spracovanie, klasifikácia a príprava čaju
- zavedanie, oxidácia, fermentácia
- základné typy čajov
- klasifikácia čajov podľa čínskeho systému
- foto spracovanie - Meng Ding, Darjeeling
- ochutnávka - svetlý a tmavý oolong - Čína / Taiwan
- diskusia
OBEDŇAJŠIA PRESTÁVKA 12:00 - 13:00
BLOK 3 - Od 13:00 do 15:30
- ako správne pripraviť čaj
- rôzne druhy prípravy čaju
- čajové príslušenstvo z pohľadu rôznych krajín
- foto Čínske čajovne
- ochutnávka - biely a čierny čaj - Čína / India
- diskusia + prestávka
BLOK 4 - Od 15:30 do 17:00
- zdravotné účinky čaju
- ochutnávka - čaj Pu Erh - Čína
- voľná diskusia a čajovanie
- vyhlásenie víťaza kvízov, ktorý získa čajový darček
- zhodnotenie kurzu a Vaše postrehy a nápady na zlepšenie
- videa z ciest
malé zmeny v programe sú vyhradené
jednotlivé časti prednášky budú doplnené krátkymi kvízmi a premietaním fotiek a videí z čajových ciest, plantáží a fabrík
workshop príprava čajov
- odhalenie nedostakov pri príprave
- rady na lepšiu prípravu
prebieha priebežne vo všetkých blokoch
Veríme, že Vás plnohodnotný program zaujal a že spolu strávime príjemný deň.
S priateľským pozdravom
ČAJOVÝ DOM
PS:
fotky z predchádzajúcich čajových škôl.